Een dierbaar iemand verliezen, is enorm ingrijpend, en vereist een rouwproces. Helemaal over zal het nooit zijn. Maar de meeste mensen, kunnen na lange tijd, of kortere tijd, toch weer stilaan de mooie dingen van het leven zien, en stapje voor stapje terug leren genieten.

Bij anderen blijft de rouw aanslepen, zij krijgen het gevoel helemaal vast te zitten, zij zien enkel de pijn, het verdriet, zijn nog steeds bezig met: wat als…, hebben soms ook schuldgevoelens, krijgen hun leven niet op de rails.

Tijdens mijn individueel traject is er ruimte om eerst alle gevoelens er eens helemaal uit te laten komen, je pijn, verdriet, boosheid, angst, schuldgevoel.

Stapje voor stapje gaan we daarna kijken, dat je ondanks dit verlies, ook het recht hebt om terug gelukkig te worden, dat jouw leven niet hoeft te stoppen, omdat de ander er niet meer is.

Samen kijken we naar nieuwe mogelijkheden, die jouw leven beetje bij beetje terug mooier kunnen maken.

We gaan ook contact maken met jouw diepste verlangens, (en nu denk jij misschien, ik heb maar 1 verlangen, en dat is diegene die ik verloren ben, terug krijgen, en ik snap ook dat dat jouw grootste verlangen is, maar we weten beiden, dat dat niet in onze mogelijkheden ligt), tòch heb ik een manier die jou voorbij dit ene grote verlangen, in contact kan brengen bij andere verlangens die echt bij jou horen, die daarbinnen héél diep verscholen zitten, die jij misschien in eerste instantie zelfs niet wilt voelen, omdat dat misschien als verraad voelt aan de geliefde persoon die je hebt moeten laten gaan.

Eens je contact hebt kunnen maken met die diepste verlangens in jou, gaan we in het traject stapje per stapje al de beperkingen die jou weghouden om die verlangens te gaan leven leren elimineren. Zodat jij in een proces komt dat jouw leven gaat veranderen. Met de tijd ga jij zien, dat je meer en meer het leven gaat leiden dat écht bij jou past. Dat je ondanks het verdriet, ook de vreugde gaat kunnen voelen, van écht leven. Van echt die dingen te kunnen doen waar je levensenergie uit haalt, waar je blij van wordt, die jou terug krachtiger gaan maken. Die jou doen beseffen, ik heb maar 1 leven, ik weet hoe plots het afgelopen kan zijn, en ik wil alles uit dit leven halen wat er maar mogelijk is voor mij, ondanks het gemis van mijn dierbare!

Verder processen doe je in de besloten facebookgroep, waar je op jouw eigen tempo kan gaan processen, ik kom hier heel vaak live, en geef jou op die manier oefeningen mee, waar jij mee aan de slag kunt. Je kunt dingen delen in de groep, als dat goed voelt voor jou. Je kunt ook persoonlijk contact met me opnemen, als je ergens niet doorgeraakt.