Wanneer je gaat samenwonen of trouwen, dan ben je meestal nog verliefd en zie je alles door een roze bril. Vroeg of laat verminderen deze gevoelens en moet u verder met een nuchtere kijk op het leven en de levenspartner en dit is niet altijd evident. Plots ziet u kanten die er vroeger ook waren maar die u eigenlijk nooit opmerkte. Je krijgt de neiging om je partner te willen veranderen.

In langdurige relaties, gaan 1 of beide partners ook individueel ‘groeïen’.Dit kan na verloop van tijd problemen geven, als ieder een andere richting uitgroeit, of als de ene wel groeit en de ander wat blijft ‘hangen’. Ook hier kan je de neiging krijgen je partner te proberen te veranderen, zodat hij weer meer aansluit bij hoe jij het doet.

De komst van kinderen, is vaak heel heugelijk nieuws voor koppels, maar met de jaren kan dit er ook voor zorgen, dat er naast het werk, de kinderen, de huishoudelijke taken, nog maar weinig we-time is, en je daardoor uit elkaar groeit.

De passie van de eerste jaren, levendig houden, is vaak ook een hele opdracht in een langdurige relatie…

Eigenlijk is er maar 1 relatie waar jij zelf aan kan werken, dat is de relatie met jezelf.

Als die optimaal is, je krijgt meer eigenwaarde, je leert te houden van jezelf, je kunt perfect op je eentje door het leven, bent niet afhankelijk meer van je partner, en komt hierdoor uiteindelijk bij onvoorwaardelijke liefde terecht. (liefde zonder oordeel, zonder verwachtingen, zonder de ander te willen veranderen)

Als je deze fase bereikt hebt, kan je pas écht van iemand anders gaan houden, precies zoals hij of zij is.

Als je deze fase bereikt hebt kan je gaan kijken of de liefde voor de partner waar je mee samen bent groot genoeg is, om samen verder te gaan. Als jij in deze fase zit, en jouw partner voelt de ruimte die hierdoor ontstaat, de druk die wegvalt ten opzichte van hem of haar omdat hij of zij het nooit goed kan doen. Dan kunnen er wonderen gebeuren.

Door de ruimte die jouw partner nu ervaart, is het mogelijk, dat hij/zij bij zijn of haar gevoelens van liefde voor jou kan komen. Het kan echter ook zijn dat de afstand die er tijdens de jaren tussen jullie gekomen is, té groot is, om nog overbrugd te krijgen.Dan kunnen jullie elkaar los gaan laten, maar omdat jij geleerd hebt om onvoorwaardelijk lief te hebben, zou het zomaar kunnen, dat dit loslatingsproces héél mooi kan verlopen tussen jullie. En dat jullie er een hechte vriendschap aan overhouden.

In mijn individueel traject, ga je in eerste instantie de relatie met jezelf aanpakken, stap voor stap onder mijn begeleiding, er komt totale zelfliefde voor in de plaats. Tijdens het proces komen alle eventuele andere issues die je in je leven tegenkomt aan bod. Waardoor jij uiteindelijk een gelukkig leven gaat leiden, een leven dat helemaal bij jou past, en wie weet wel met de partner waar je het nu heel moeilijk mee hebt.

Verder processen doe je in de besloten facebookgroep, waar je op jouw eigen tempo kan gaan processen, ik kom hier heel vaak live, en geef jou op die manier oefeningen mee, waar jij mee aan de slag kunt. Je kunt dingen delen in de groep, als dat goed voelt voor jou. Je kunt ook persoonlijk contact met me opnemen, als je ergens niet doorgeraakt.