Er kunnen een heleboel redenen zijn waarom mensen gewichtsproblemen hebben. De problemen waarbij ik niet kan helpen, zijn mensen die overgewicht krijgen omdat ze bepaalde medicatie moeten nemen, waar ze heel veel van aankomen, als de mogelijkheid bestaat om te veranderen van medicatie, kan ik je wél helpen om op het gewicht te komen, waarbij jouw lichaam zich prettig voelt.

Sommige mensen kunnen ook een ziekte hebben, zodat afvallen voor hen niet aan de orde is.

De meeste mensen hebben gelukkig àndere problemen, waardoor ze gewichtsproblemen hebben, vaak zijn dit problemen met zelfliefde, weinig eigenwaarde, veroorzaakt door zaken in hun jeugd, of in hun latere leven. Zij hebben heel veel oordelen in hun hoofd over zichzelf en hun lichaam.

Voor deze mensen heb ik een apart traject ontwikkeld, dat ikzelf ook doorlopen heb, op 6 maanden tijd ben ik van 80 kg naar 62 kg gegaan, zonder diëten, zonder veel sporten, zonder allerlei regeltjes, zonder alle goedbedoelde adviezen van diëtisten, zonder bepaalde voeding te schrappen.

Je vraagt je nu waarschijnlijk af, wat heb jij dan gedaan???

Wél, dat leg ik je graag uit, ik ben een héél intensief contact aangegaan met mijn lichaam, via verschillende oefeningen, die ik jullie in het traject ook allemaal ga laten doen. (Dit kan voor mensen met écht veel overgewicht heel éng lijken, omdat zij hun lichaam vaak haten, maar ik begeleid je daar stapje per stapje in) Na een paar weken had ik een échte band met mijn lichaam opgebouwd, ik begon mijn lichaam ook graag te zien (precies zoals het toen was, dus mét de extra kilo’s). Ik leerde de oordelen over mezelf en mijn lichaam los te laten. (allemaal oordelen, die ik doorheen mijn leven van anderen te horen had gekregen, en die ik voor waar was gaan aannemen, ik bestookte me er zelf constant mee)

Door dat intensieve contact met mijn lichaam, begon ik de signalen die mijn lichaam laat voelen te begrijpen. Zo leerde ik ook dat mijn lichaam blij wordt, als ik haar het voedsel geef, waar zij naar verlangt, dat mijn lichaam aangeeft, als het voldoende heeft, en dat het blij wordt als ik daarnaar luister.

Denk nu vooral niet dat ik enkel nog groenten en fruit eet en liters water drink. Dat is absoluut niet waar.

Ik luister gewoon naar mijn lichaam, en geef haar het voedsel waar ze naar verlangt, vaak zijn het thaische gerechten of sushi, soms ook frietjes met steak, ook voor pasta heeft ze een voorkeur. Ik ben op zich geen zoetekauw, maar soms wil mijn lichaam gewoon héél erg graag een bounty. Ik drink wel 6 @ 7 caffé lattés per dag, daar verlangt mijn lichaam naar. Water drink ik bijna nooit. Soms is er eens een moment, dat mijn lichaam aangeeft, nu wil ik een groot glas koud bruiswater, en dan geniet ze daar superhard van. Vroeger probeerde ik vaak mezelf te dwingen veel plat water te drinken, 1 vd eerste dieettips, maar mijn lichaam wordt daar niet blij van.

Ook de dieetregels, je moet 3 hoofdmaaltijden en 2 tussendoortjes per dag eten, om die motor aan de gang te houden. Ik houd me er echt niet mee bezig. Mijn lichaam geeft wel aan als het honger heeft, als het wil eten. Soms is het al 13 uur s’middags, en dan denk ik, ah ja ik heb nog niets gegeten, eens even voelen of mijn lichaam al vraagt om eten.

Een andere dag laat ze om 9 uur s’morgens al voelen, dat ze dringend wat eten wil.

EEN SUPERBELANGRIJKE REGEL IS ER WEL, IN HET BEGIN IS HET MISSCHIEN NOG NIET HEEL DUIDELIJK WANNEER JOUW LICHAAM GENOEG HEEFT, LEG NA EEN HAP OF 10 @15 JOUW BESTEK NEER, EN VRAAG JOUW LICHAAM LETTERLIJK: HEB JIJ VOLDOENDE GEGETEN, ALS JOUW LICHAAM EEN BEETJE EEN LICHT GEVOEL KRIJGT IS HET ANTWOORD JA, EN DAN STOP JE, ALS JOUW LICHAAM EERDER EEN ZWAAR GEVOEL LAAT VOELEN, HEEFT HET NOG NIET GENOEG, EN DAN DOE JE ER NOG WAT HAPJES BIJ.

Na een paar weken hoef je je lichaam niet meer te vragen, wil je dit of dat eten, heb je genoeg, je kent jouw lichaam dan zo goed, dat je vanzelf voelt waar het blij van zal worden, jouw maag gaat ook krimpen, en je lichaam gaat je steeds beter laten voelen, wanneer je voldoende hebt.

Ook een hele belangrijke, JE HOEFT JE BORD NIET LEEG TE ETEN!!!

Mensen met anorexia, hebben ook een heel verkeerd beeld van hun lichaam, door allerlei stemmetjes die de hele dag in hun hoofd zitten.

Voor hen geldt hetzelfde, eerst een diepe band gaan opbouwen met je lichaam, (dit kan voor mensen met anorexia heel moeilijk zijn, zij haten hun lichaam vaak), en eens die band er is en je jouw lichaam meer kan liefhebben, kunnen we jou gaan leren luisteren naar jouw lichaam. Jouw lichaam wéét namelijk wat het beste is voor jullie beiden. Ieders lichaam is heel wijs, en weet vaak veel eerder dan jouw hoofd wat waar en goed is voor jou! Maar meestal willen we er niet naar luisteren!

Je kan één team gaan vormen met jouw lichaam, naar haar gaan luisteren, en eten en drinken waar zij blij van wordt, en net zolang tot zij aangeeft dat ze genoeg heeft.

Met dit RIGHT BODY FOR YOU traject ga je dus niet alleen je gewichtsprobleem aanpakken, maar je krijgt er een hoop zelfliefde en beter zelfbeeld van.

En het mooie is dat dit je hele leven zo blijft, je gaat niet jo-joën, jij hebt jouw band met jouw lichaam en jouw relatie tot eten veranderd, dit is iets blijvends, het is een fundamentele verandering, die je je hele verdere leven meeneemt!