Een depressie kenmerkt zich eigenlijk door twee soorten symptomen.

  • Psychische symptomen zoals droefheid, wanhoop, lage zelfwaarde, lusteloosheid, schuldgevoelens, negatief denken, suïcidegedachten.
  • Meer biologisch of lichamelijk georiënteerde symptomen zoals slaapproblemen, eetproblemen, verminderde seksuele drift, vermoeidheid, minder energie, onmogelijkheid om plezier te beleven, vaak ook een soort van ‘mist’ in je hoofd,…

Bij depressie zijn er vaak een heleboel thema’s die spelen. Bijna bij iedereen is er geen tot weinig zelfliefde en eigenwaarde. Geen vertouwen in je eigen kunnen. Het is dus in eerste instantie nodig te gaan kijken waar in jouw leven dingen ‘fout’ zijn gelopen, die nu tot depressie geleid hebben.

Meestal zit er heel veel in je jeugd, want daar leg je de basis voor je verdere leven, het kan bij de opvoeding liggen (weinig genegenheid, weinig liefde, weinig positief aangemoedigd, grote prestatiedruk,…), bij jarenlange pesterijen, bij leraren die je het leven enorm zuur gemaakt hebben. Een partner die jou helemaal onder de duim hield. Een overlijden van een dierbare in je jeugd, waarbij er geen ruimte was om werkelijk een goed rouwproces aan te gaan. Misbruik. Fysiek geweld. Noem maar op, er zijn zoveel trauma’s mogelijk.

Bij depressie, doe ik eerst een intake-gesprek om te kunnen inschatten , hoe diep jij zit, heb jij nog de kracht om zelf aan de slag te gaan, dan kan je de beslissing maken om in het individueel traject te starten.

Zit je écht helemaal op de bodem, dan bekijken we samen of het verstandig zou zijn om toch eerst met medicatie te beginnen (als jij hiervoor openstaat, deel ik met jou mijn eigen ervaring met medicatie), om een beetje grond onder je voeten te hebben.

Waarbij we dan na 1 à 2 maanden kunnen starten met het individueel traject (indien jij dat wenst), om vanuit je depressie, een leven te gaan opbouwen dat helemaal bij jou past, en waarin je weer echt gelukkig kan zijn. In dit traject zit alles wat mij vanuit depressie naar een ongelofelijk mooi leven gebracht heeft, een leven dat helemaal bij mij past.

Stap voor stap begeleid ik jou, doorheen het traject, alle issues (thema’s) die jij in je leven hebt, komen aan bod, je zult ook versteld staan hoe snel veranderingen in jezelf gaan plaatsvinden eens je gewend raakt aan de tools van access consciousness.

Verder processen doe je in de besloten facebookgroep, waar je op jouw eigen tempo kan gaan processen, ik kom hier heel vaak live, en geef jou op die manier oefeningen mee, waar jij mee aan de slag kunt. Je kunt dingen delen in de groep, als dat goed voelt voor jou. Je kunt ook persoonlijk contact met me opnemen, als je ergens niet doorgeraakt.