Deze vragen kunnen in verschillende fases van een mensenleven beginnen opspelen. Als je hier in blijft vasthangen, wordt het iets waar je bijna de hele dag mee bezig bent in je hoofd? Het kan uiteindelijk ook zo groot worden dat het leidt tot een depressie of bijvoorbeeld een midlifecrisis.

Jongeren die net afgestudeerd zijn, na de intense jaren aan de universiteit of hogeschool, kunnen hier ook al in terechtkomen.

Ok ik heb eindelijk mijn diploma, en wat nu, welke jobs spreken mij nu écht aan, heb ik eigenlijk wel de studies gedaan die echt bij mij passen. Als ze beginnen te solliciteren, en dé job die ze tijdens hun studies in hun hoofd hadden blijft uit…

Mannen en vrouwen, die rond de 40 (is maar een indicatie) zijn, getrouwd zijn, of nog steeds alleenstaande zijn, of net een scheiding achter de rug hebben, die in een job zitten waar ze niet meer de energie uithalen, die ze in het begin voelden. Koppels die hun eigen kroost hebben, beiden hard werken, goed geld verdienen, maar intussen weinig tijd hebben voor zichzelf en voor elkaar.

Dan komt vaak de vraag: wil ik zo nog 40 jaar verder, is dit hoe ik de rest van mijn leven wil slijten, wat heb ik nu eigenlijk écht bereikt, wat wil ik eigenlijk écht, wat is de zin van mijn leven nu eigenlijk…

Mannen en vrouwen, die na een jarenlange carrière, op pensioen gaan.

Fysiek en mentaal zijn ze vaak nog goed, maar door hun drukke levens hebben ze er nooit bij stilgestaan, wat ze nog met hun leven willen, éénmaal dit in rustiger vaarwater terechtkomt. Als ze terugkijken op hun leven tot dan toe, komt vaak de vraag op, wat heb ik eigenlijk gedaan met mijn leven, heb ik dié dingen gedaan waar ik vroeger van droomde, heb ik al die jaren in de ratrace geleefd, wat wil ik nu eigenlijk met de jaren die voor me liggen, hoe ga ik zin geven aan mijn verdere leven, nu ik mijn werk achter me gelaten heb, nu mijn kinderen hun eigen levens leiden. In partnerrelaties die al jaren standhouden, maar die niet gewoon zijn zoveel tijd te hebben voor elkaar, hoe gaan wij met elkaar om nu, hoe staat het er eigenlik voor in onze relatie, wat gaan we samen doen, welke dingen zou ik nu voor mezelf willen gaan doen…

Alleenstaanden die op pensioen gaan, hebben ineens zeeën van tijd, hoe wil ik die invullen, wat wil ik eigenlijk nog de volgende jaren. Wil ik nog graag een partner in mijn leven?

Heel belangrijk is om in deze fase te kunnen voelen, of je echt het leven hebt geleefd, dat volledig bij jou past, en als dit zo is, dan zullen bovenstaande vragen meer dan waarschijnlijk niet bij jou opkomen, dan weet en voel jij heel goed hoe jij de volgende jaren verder wil leven.

Voor al deze leeftijdsgroepen is het in eerste instantie belangrijk, om echt te gaan ontdekken, welk jouw diepste verlangens zijn.

In mijn individuele traject, gaan we jou bij je diepste verlangens brengen, doorheen het proces ga jij meer en meer het leven leiden dat écht bij jou past, voorbij aan alle beperkende gedachten in je hoofd, voorbij aan alle oordelen die je over jezelf hebt, voorbij aan alle oordelen die anderen over jou hebben.

In mijn traject zitten alle tools om elk issue(-tje) in jouw leven aan te pakken, om te leren niet overal de controle over te moeten hebben, om die beperkende stemmetjes in je hoofd die je naar beneden halen om die te laten verdwijnen. Om jezelf graag te zien, waardoor je na verloop van tijd ook meer liefde kan voelen voor de anderen.

Voor iedereen die in dit traject stapt zal dit veranderingen (wat vaak angst oproept) met zich meebrengen.

Voor de ene zijn het slechts kleine veranderingen, voor de ander heel grote veranderingen, en (zo was het bij mij) voor nog anderen zal hun leven 100% veranderen.

Maar allen zullen jullie evolueren naar meer zelfliefde, naar meer eigenwaarde, naar meer vreugde, meer levensenergie, meer tevredenheid, … omdat jullie het leven gaan leiden wat ten diepste bij jou past!

Verder processen doe je in de besloten facebookgroep, waar je op jouw eigen tempo kan gaan processen, ik kom hier heel vaak live, en geef jou op die manier oefeningen mee, waar jij mee aan de slag kunt. Je kunt dingen delen in de groep, als dat goed voelt voor jou. Je kunt ook persoonlijk contact met me opnemen, als je ergens niet doorgeraakt.